Het internetgebouw in het district Kande is klaar.

gebow afFabiënne Kozel schrijft hierover: “En ja wij zijn er ook trots op. Vooral de interesse van de dorpsgenoten doet goed. Zij zien een ontwikkeling in hun gebied. Elke dag komen mensen kijken, geven complimenten op de bouw, het Logo schilderwerk en zo. Heel leuk en voor ons erg motiverend”.


Zending binnenpakketten binnen
Omdat vorige week een grote zending van de Stichting Ondersteuning Positieve Acties – na een reistijd van 6 maanden – aankwam kon ook met de inrichting worden begonnen. Hierover schrijft Fabiënne: “Gisteren de kleding uitgezocht en al een doos met kleding kunnen geven aan onze vriend pastoor Hamilton die het weer kan verdelen. Dan nu beginnen aan het in elkaar zetten van de eerste desktops voor het Internet gebouw. Wat een hoop spullen nooit zoveel desktops en snoeren gezien. Ook het gereedschap; top!".


Computers voor school

schooldelegatieEerder dit jaar waren de nieuwe headmaster met zijn deputy op bezoek, die heel erg dankbaar zijn voor de inzet van de CBO met de support aan de school en leerlingen. Met hen is ook de donatie van meerdere desktops aan de school besproken. Beide heren waren ontzettend blij met dit goede nieuws.


Cholera voorkomen

waterpompDankzij de waterpomp die vorig jaar kon worden aangelegd beschikte de school over schoon drinkwater. Het hoofd van de school schreef: ”With the outbreak of Cholera, the availability of our own portable water gives us more hope of survival.” 


Voedselpakketten

Een meevaller is dat de overheid heeft besloten behoeftige ouderen voedselpakketten te verstrekken. Hiervoor behoeven dus geen kosten meer te worden gemaakt.