Voor het internet gebouw en de ICT training zou dit kunnen worden verholpen door de installatie van een nieuwe transformator. Deze moet door het overheidsbedrijf Escom worden geleverd. Dit heeft laten weten dat de CBO Mbamba Community boven aan de wachtlijst staat.
De praktijk is echter anders: iedere keer als er weer een transformator beschikbaar komt wordt deze aan een ander geleverd (die de ambtenaren daarvoor tegemoet komt).

Om onafhankelijk te worden van de onbetrouwbare stroomvoorziening en de overheid is besloten een plan uit te werken voor stroomopwekking met zonnepanelen en -opslag in batterijen. Volgens voorlopige ramingen zou daarmee een bedrag van € 17.000 mee gemoeid zijn.

Voor alleen het internetgebouw zou het een besparing op de jaarlijkse stroomkosten van slechts € 1.100 opleveren. Belangrijker is echter dat dan ook Mbamba lodge van stroom kan worden voorzien.
Als na de Corona-pandemie de toeristen weer komen, moet er weer stroom zijn. Dan zal deze weer de winst opleveren die gebruikt wordt om de lopende projecten te financieren. De winst vòòr de Corona-pandemie bedroeg ruim € 7.000 per jaar, wat betekent dat de investering zich dan binnen 2 jaar terug betaalt.